Viini-Web Viini-Web.net

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz

Punaviini
Australia
Jim Barry Wines
Koko 0.75 l
Hinta 17.48 e
Täyteläinen

Piquenique (10/2017)
Arvostelu:
Ilmat kylmenevät, joten aika vaihtaa riesling lämpimään shiraziin.
Australia on mielikuvissa maa, jonka mielellään yhdistää kesän lämpöön. Ja sen maanläheiset viinit syksyyn ja talveen.
Jim Barry The Lodge Hill Shiraz on tanniininen, joten suosittelen nauttimaan sen medium- entrecoten kanssa. Silloin kaikki viinin tummat ja hapokkaan marjaiset aromit pääsevät oikeuksiinsa. Aistittavissa on myös mausteita, kuten minttua. Jälkituntuma on suussa hieman suklainen tai kaakaoinen. Erinomainen viini.

Pro tip: Jos uskallat grillata talvella, niin tämä on valintasi silloin!
Hinta/Laatu:
hka (09/2011)
Arvostelu:
Kierrekapseli. Väri voimakkaan punainen. Imee valon tehokkaasti itseensä. Tuoksussa päällimmäisenä marjaisuutta ja mausteisuutta. Mukana ripaus tallia ja satulaa. Eli kaikki elementit hyvään makunautintoon.

Eikä maku petä odotuksia. Tuoksun kaikki elementit miellyttävästi mukana. Ei kylläkään pitkää jälkimakua eikä jätä kovin moniulotteista suutuntumaa.

Viinin kumppanina voi-valkosipulipatonki ja Juustoportin Tilsit-juusto. Illan kruunasi Frank Sinatran 20 Classic Sinatra Songs, joka viihdytti meitä taustalla.

Niin viinillekin pitäisi antaa jokin arvosana. Tällä kertaa ok on liian vähän ja viisi liian paljon, joten hyvä nelonen on paikallaan.

Hinta/Laatu:
ROCK€ the COOL (05/2011)
Arvostelu:
Miellyttävä, tasapainoinen ja nautittava, ettenkö sanoisi jopa hivenen rodukas ja eleganttikin. Kelpaa tarjoilla vieraille kunnon ruoan kera.
Hinta/Laatu:
Peter (06/2010)
Arvostelu:
Ei parjää alkuunkaan 2005:lle joka oli loistava. Näin sitä saa olla tarkkana, vuosikerralla jos millä on väliä..
Hinta/Laatu:
PHT (07/2009)
Arvostelu:
Edellinen vuostikerta 2005 oli mielestäni selvästi parempi, mutta tämäkin on kelpoviini ja ansaitsee erityisesti shirahin ystävälle suositukset. Hinta lievästi yläkantissa.
Hinta/Laatu:
Whine Club (04/2009)
Arvostelu:
Olen löytänyt Australiasta viime aikoina poikkeuksellisen paljon hyviä punaviinejä järkevästä hintaluokasta. Koska olen itse voimakkaiden punaviinien ystävä, ei tämän viinin alkoholipitoisuus ja täysi Shiraz-koostumus haitannut tippaakaan. Ruuan kanssa tuli myös maisteltua ja hyvin toimi sielläkin. Varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Hinta/Laatu:
winettäjä (12/2007)
Arvostelu:
Erinomainen viini. Aiemmin olen hieman karttanut täyteläisiä punaviinejä, mutta pienen tauon jälkeen päätin kokeilla tätä. Kokeilu kannatti!

Väri syvän violettisen punainen, tunnelmallisessa kynttilänvalossa jopa mustaa lähentelevä. Tuoksu on marjaisen voimakas ja miellyttävä. Tätä nuuhkisi pidempäänkin. Maultaan täyteläinen, aistittavissa monia eri vivahteita. Korkea alkoholipitoisuus maistuu läpi hieman.

Hintalaatu-suhteeltaan erittäin hyvä. Suosittelen erityisesti merkkipäivien kunniaksi, joko nautiskellen&seurustellen tai tuhdimman liharuoan kumppaniksi. :-) Tällä kertaa viini tuli juotua nautiskellen hyvässä seurassa.

Hinta/Laatu:
gm (12/2007)
Arvostelu:
hillomaisen mustaherukkainen tuoksu. pitkä jälkimaku.
korosti hyvin hirven riistaisuutta.
ei uppoa ilman ilman ruokaa.

Hinta/Laatu:
JN (08/2007)
Arvostelu:
Odotin ehkä hieman liian pitkään tämän pullon avaamista sillä korkki katkesi (korkki ei ollut kuivunut vaan viini oli tullut siitä läpi melkein loppuun asti) ja juoma alkoi hyvin nopeasti hapettua avaamisen jälkeen.

Ensimmäinen nuuhkaisu lupasi hyvää, tuoksusta täydet viisi pistettä. Jykevä ja silti pehmeä kuin boysenmarjoista muovailtu pomppulinna. Makukin on varsin tyylikäs. Voimakkaan pippurinen ja marjaisa, tuo mieliin puutarhapalstan, jossa pensaat notkuvat turpeita marjoja.

Mutta, mutta... alkoholi maistuu aika ikävästi. Jotenkin en yhtään yllättynyt että pullon kyljestä löytyi niinkin suuri numero kuin 15,5%. Aluksi tykkäsin, mutta toinen lasillinen maistui jo liian alkoholiselta ja kireältä.
Hinta/Laatu:
eetteri (01/2007)
Arvostelu:
Tuoksu on täyteläinen ja runsaan marjainen. Heti avaamisen jälkeen nenässä tuntuu varmaankin alkoholista aiheutuva lievä pistävyys. Maku on täyteläinen ja muhkean hedelmäinen. Maussa on myös mustia marjoja ja lievää yrttisyyttä. Muutaman tunnin tuuletus auttaa alun lievään pistävyyteen mutta myös latistaa viiniä pikkiriikkisen. Kaiken kaikkiaan loistava ja suhteellisen moniulotteinen viini, varsinkin hintaansa nähden. Jälkimaku on pitkä ja erittäin miellyttävä, jättää suuhun samankaltaisen tunteen kuin sitrushedelmät. Rotuviini.
Hinta/Laatu:
Nallez (01/2006)
Arvostelu:
What can I say. Full of berries, pepper, strong in alcohol (15.5%) but that just enhances its flavors, no disturbances... Should work out fine to store a few years, but so good that it is hard to resist. Very long finish.
Hinta/Laatu: