Viini-Web Viini-Web.net

Peter Lehmann Barossa Shiraz

Punaviini
Australia
Peter Lehmann Wines
Koko 0.75 l
Hinta 13.99 e
Täyteläinen

Eppu (04/2012)
Arvostelu:
Tuoksu vaatimaton. Alkumaku täyteläinen, tannininen. Maku kestää pitkään. Mausta löytyy vahvaa jälkimakua. Vaatii vahvaa mielestäni riistaa peuraa...Sopiva ohje:
KermINE jauhelihakastike:
hirven tai peuran jauhelihaa 500 g.
voita ruskistamiseen
vehnäjauhoja
2 sipulia
Suolaa, maustepippuria, sokeria/hunajaa
lihaliemikutio
Kermaa 2 dl
Vesi

Ruskista jauheliha ja kuullota sipulit.Ripottele jauhot påäälle. Lisää kerma ja liemikuutio ja riittvästi
määrä vettä. Kypsennä noin ½ tuntia. Tarkista maku! Nauti vahvan viinin kanssa.
Hinta/Laatu:
Vader (04/2012)
Arvostelu:
Liki läpinäkymätön, tymäkkä tuoksu. Rusehtava, tanniininen ja maussa hieman luumua. Maistellusta kolmikosta selkeästi voimakkain.

Maisteltu lampaan ja uunijuuresten kanssa 6.4.2012 vertaillen kahteen muuhun shiraz-viiniin.
Hinta/Laatu:
Pertti (07/2011)
Arvostelu:
Aivan loistava viini, jossa väri, maku ja tuoksu kohtaavat hintatason tasapainoisen arvokkaasti. Kannattaa kokeilla!!
Hinta/Laatu:
Wombut (12/2010)
Arvostelu:
Oikein mukava löydös. Sopivan tanniininen, hiukan jälkimaussa voimakasta (tulista) mausteisuutta, tuoksussa suklaata. Olin katselevinaan että kyseistä tuotosta löytyy alkosta 3l pahvissa, mökille taitaa tarttua ensikerralla. Ei niin viipyilevä kuin toivoisi, mutta muuten pelkkää plussaa.
Hinta/Laatu:
Wineserver (03/2009)
Arvostelu:
Eläväinen, hedelmäinen, mausteinen, lämmin ja runsas tasapainoinen maku. Laadukas ostos.
Pisteet: 89
Hinta/Laatu:
MM (11/2008)
Arvostelu:
Erittäin hyvä viini niin seurusteluun kuin tummien liharuokien kanssa, erityisesti lampaan. Ehdottomasti kokeilun arvoinen!
Hinta/Laatu:
Viini-Virén (02/2008)
Arvostelu:
Tummanpunainen väri sävähdyttää. Tuoksussa hedelmää ja maa-ainesta. Maussa hieman kirsikkaa ja tupakkaa, jotka valitettavasti jäävät kaiken jyräävän tervan ja tammen alle.

Kelpo aussi-shiraz ilman pippuri-alkoholi-ylilyöntejä. Tervaisuutensa ja etenkin tammisuutensa takia, maku jää kuitenkin melko tasapaksuksi ja lattaeaksi, eikä viini siksi tarjoa mieleenpainuvia kokemuksia.

Voisi toimia hyvin tumman suklaan kanssa.
Hinta/Laatu:
Niklas (07/2007)
Arvostelu:
Barossa Valleyn seuduilta kotoisin oleva tuhti shiraz oli väriltään hieman kehittynyt ja synkkä kuin aavikon yö. Väri ei todellakaan muodosta tämän viinin kohdalla ongelmaa.

Tuoksu antoi häivähdyksiä aavikolla suolamaassa kasvaneista makeista mustaherukkapensaista,mustapippurista sekä kevyestä savusta.

Maku johdatti aavikolta merelle, maussa selkeästi merisuolattua tummaa suklaata ja merilaiturin kulunutta tervattua lankkua. Suklaan maku dominoi, ja tumma sellainen.

Mielenkiintoinen kokemus. Lyhyesti: tuoksu raakilemainen, mutta maku kokeilemisen arvoinen tuhtiudessaan. Samalla lipulla pääsee tervattuja rautatiekiskoja pitkin aavikolta merelle.
Hinta/Laatu:
Miquel (01/2007)
Arvostelu:
Erinomainen. Kaikin puolin hintansa väärti, laatuviini tunnetulta tuottajalta.
Hinta/Laatu:
Timppa (11/2006)
Arvostelu:
Tere!
Empä ole aikoihin maistellut noin hyvää. Se oli täyteläistä ja juuri sopiva makeus, ei jäänyt karvasta narkuvaa tunnetta hampaisiin kuten kuivista viineistä. Mutta ei taida tuota vuosikertaa enää mistään saada? Pitää kokeilla uudemmila tuotteilla josko olisi tuntu sama. Kiitos sivuista!

T. Timppa Raumalt

Hinta/Laatu:
JN (08/2006)
Arvostelu:
Tuoksussa tulee vastaan ylikypsiä marjoja ja poltettua sokeria. Alkoholi paistaa hieman läpi.

Maku on aluksi hankala, tuhti ja röyhkeä. Useamman kulauksen jälkeen viinin tyyli pääsee esiin ja eeppisen pitkä tamminen jälkimaku ihastuttaa.

Tämä on ostettu kympillä laivalta. Sillä hinnalla 4 tähteä, Alkon hinnoissa vain 3.
Hinta/Laatu:
Fredrik (02/2006)
Arvostelu:
Tuntien tuottajan taustan, toivoin tästä viinistä paljonkin. Syvänpunainen. samettimainen, rehevä. Mustaherukkaa ja tanniinit tallessa. Tuoksu hieman mausteinen, mutta valitettavasti tammimaisuus valloittaa lasin. Vaatii ruokaseuraa. Sokkotestissä olisin päätynyt Espanjaan, sinne Alkon ylimmän, kalleimman hyllyn rivistöön. Kaksi lasia meni, korkki painettiin takaisin kaulaan ja pullo jätettiin odottamaan kukkoa tai pataa. Sääli.
Hinta/Laatu:
kiinnostunut (01/2006)
Arvostelu:
Erittäin hyvä shiraz. Monivivahteinen, mielenkiintoinen maku kuten muissakin Ausseissa shirazeissa. Ruokaviininä vaikeahko. Seurustelujuomana loistava.
Eräs parhaista shirazeista.
Kannattaa kokeilla, vaikka kalliinpuoleinen.
Hinta/Laatu: